Dogodki

Tukaj je!
Priročnik, ki smo ga že od pomladi snovali, raziskovali, premišljevali in brusili. Verjetno še vedno ni popoln, je pa narejen! In je tukaj, da ga čim večkrat uporabiš. V njem najdeš uporabne nasvete za večdnevne aktivnosti in tabore, predvsem kar se tiče organizacije prehrane, gibanja, spanja in trajnostne izvedbe dogodkov.

Naj te podnaslov ne prestraši – tudi na zdravem taboru je prostor za hrenovke in twist, za lenarjenje in piškot po kosilu! Je pa zmernost lepa čednost in prav ta nauk smo želeli zajeti med strani knjižice, ki je pred tabo. Želimo, da vsak steg pri sebi prepozna, na katerem področju bi lahko bili še boljši in se odpravi po tej poti.
Počasi, korak za korakom.

Priročnik je v elektronski različici na voljo na tej povezavi. 
Vsak steg prejme tudi en natisnjen izvod, prevzamete ga lahko v skavtski pisarni.

Zanj velja podobno pravilo, kot za kuharske knjige – bolj, kot bodo strani upognjene, podčrtane in popackane, bolj bomo počaščeni, da vam pride prav in ga imate vedno pri roki. Naj vam dobro služi!

🥕 👌🌿🏃🚴⛺️

skupina za pripravo priročnika
Ana, Lucija, Maja, Manja, Monika in Sanja

ZDRAV VODITELJ = ZDRAV SKAVT

V okviru akcije April – mesec zdravja smo se s skavtskimi voditelji družili na izobraževanju Zdrav voditelj = zdrav skavt. Voditelji so dobili praktične nasvete za nakup brez embalaže, prostovoljke z Zveze podeželske mladine Slovenije pa so nam predstavile pomen kupovanja lokalne hrane. Naučili smo se tudi konkretnih vaj, s katerimi bomo na skavtskih srečanjih lahko pripomogli k izboljšanju trenutne situacije upada gibalne učinkovitosti otrok in mladostnikov. Ker imajo voditelji s svojim zgledom velik vpliv na naše člane, smo jih spodbudili k krepitvi osebnih odnosov in individualnega pristopa do članov, pri čemer nam je z nasveti pomagala psihoterapevtka. 

GREMO V EMAVS!

Skavti smo se na velikonočni ponedeljek podali na romanje v Emavs. Tja sta ste po Lukovem evangeliju na pot odpravila učenca, ko se jima je prikazal vstali Kristus in po tradiciji se obiskovanje bližnjih na velikonočni ponedeljek imenuje pot v Emavs. Mesto s tem imenom sicer danes ne obstaja, je pa najverjetneje, da je svetopisemski Emavs današnje mesto Al-Qubeiba, ki leži na primerni razdalji ‘šestdesetih stadijev’ od Jeruzalema, od Slovenije pa je oddaljen 3.398 kilometrov.

Tako smo si v okviru akcije April – mesec zdravja vzeli čas za druženje s svojo družino in se vsak v svojem okolišu odpravili na romanje. Poti, ki so jih prehodile posamezne družine, smo na koncu sešteli in ravno, ko je dobro padel mrak, se je kilometrov nabralo že dovolj, da bi s predajo štafete lahko prišli prav do Emavsa. Na koncu dneva smo zbrali kar 4.598 kilometrov! Na romanje se je odpravilo 122 družin po celi Sloveniji, skupno to pomeni 445 parov nog. Najmlajši udeleženec romanja je štel rosnih 7 mesecev, najstarejši pa 68 let. Najbolj pridni stegi so bili Bovec 1 (8 družin), Sežana 1 (6 družin) in Tolmin 1 (5 družin). Največ priimkov se je začelo na črke K, P in S. Če jih premečemo, dobimo besedo ‘skp’ – in skupaj je res vse mogoče! 

Hvala in čestitke vsem, ki ste sodelovali v tem podvigu! 

P.S.: Ne pozabite uporabljati svojih nog tudi vse druge dni v letu!