D  O  B  R  O  D  O  Š  L  I  ! 

Skavti po celem svetu 22. februarja tradicionalno praznujemo rojstni dan našega ustanovitelja Roberta Baden-Powella. Dan spomina je vedno dober dan in dobrih dni ni nikdar preveč, zato smo letošnje praznovanje začeli že v začetku februarja. Do 22. smo tako nabrali že kopico dogodivščin, novih spominov in dobrih del.

K sodelovanju vabimo tudi vas!

Po celi Sloveniji smo postavili točke, na katerih se nas s svojimi modrostmi spomninja Robert Baden-Powell, vsebujejo pa tudi spodbudo za aktivnost ali izziv, ki bo nekomu polepšal dan. Dedku, mami, prijateljem, Bogu in popolnim neznancem. Sigurno tudi vam!

Med 1. in 22. februarjem je že mnogo družin in prijateljskih druščin odkrivalo točke, ki jih je pripravil njihov najbližji steg. Točke smo na mestih pustili še do konca počitnic, 6.3. 2022, vabljeni k odkrivanju! 

DO TEGA TRENUTKA SE VAS JE VPISALO ŽE

0
na točkah spretnosti​
0
na točkah za družino
0
na točkah z vajo čuječnosti
0
na točkah z dobrimi deli​

Kako torej sodelujete? 

1. Na zemljevidu pogledate, katere 4 točke je postavil vaš najbližji steg. Tukaj je tudi seznam vseh točk. 

2. Podate se na izlet do izbrane točke, kjer najdete QR kodo in jo poskenirate. Na povezavi, ki se vam odpre, najprej preberete Bi-pijevo zgodbo in opravite izziv. 

3. Zelo bomo veseli, če nam pošljete tudi kakšno sliko, na objavah na družbenih omrežjih pa nas označite. 

#danspomina22 #spomnisename @Skavtinjeinskavti @skavti_slovenija

Da bomo nekaj dobrega storili za okolje ter razveselili vse tiste, ki bodo po istih poteh hodili za nami, vas spodbujamo, da se na izlet odpravite z vrečko in po poti pobirate smeti, ki nikakor ne spadajo v naravo. 

Naj vam dogodivščina odnese klobuk!

Pogosta vprašanja:
1. Nisem skavt. Lahko vseeno sodelujem? 
Seveda! Akcija je namenjena prav vsem, izleti in izzivi pa so primerni za vse starosti. Tudi za tiste, ki niste skavti, imamo pripravljene nagrade, če osvojite 4 točke.
2. Moram nujno osvojiti točke, ki jih je postavil moj steg? 
Ne, ni nujno. Osvojiš lahko katerokoli točko kjerkoli v Sloveniji. Cilj je, da dobiš tudi kakšno novo idejo za izlet izven svojega kraja.